Gebruik van de Chi Machine / Chi Vitalizer

Hoe de Chi-Machine te gebruiken?

Zorg voor een comfortabele ondergrond: een matje of dunne matras.
Gebruik een kamer waar u niet gestoord kunt worden: geen telefoon, kijk ondertussen niet naar televisie! Geen kinderen. Zachte muziek is wel oké.
De chi machine dient eveneens op de grond te staan, aan het voeteneind, en mag niet kunnen schuiven.
Neem eerst voldoende vocht in, voor de zuivering: drink een glas water.
Ga op de mat liggen en leg de enkels in de houders op de machine.
Indien nodig, b.v. vanwege pijn aan de onderrug, kan een rol of kussen onder de knie(ën) gelegd worden. Let erop dat de zijwaartse beweging er niet door belemmerd wordt. Vermijd ook het gebruik van een hoofdkussen.
Stel de tijd in. Begin met 6 minuten, twee keer per dag (minder als u grote gezondheidsproblemen hebt). Verhoog geleidelijk aan tot 15 minuten, twee keer per dag. Een minuut een keer per dag, is voldoende voor iemand die in slechte gezondheid is of erg veel pijn heeft. Dit kan langzaam worden verhoogd als verbetering is bereikt.
Ontspan volledig tijdens het schudden. Blijf contact houden met uw lichaam.
Belangrijk: wanneer de chi machine stopt, blijf nog minstens drie minuten liggen. Niet rechtop springen. Het is de tijd van de circulatie van genezende chi energie door het hele lichaam. 40% van het therapeutisch effect treedt op terwijl de machine in beweging is, en 60% wanneer hij stopt. Deze 'rusttijd' stelt u in staat om zoveel mogelijk de de chi energie, de cel-oxydatie, genezing en detoxificatie op te vangen en te verwerken.
Zet dan de voeten plat op de grond en beweeg de gebogen benen een paar keer.
Sta dan langzaam op.
Drink terug voldoende vocht na gebruik, natuurlijk het liefst water.

Houding op de Chi Vitalizer

De normale houding is met de armen ontspannen langs het lichaam. De handpalmen worden naar boven of beneden gelegd, zoals het voor jou het meest comfortabel is.
Door de handen onder het hoofd te leggen, komt bij het schudden het accent iets meer dan normaal op de rug te liggen.
Goed bij spanning in de schouders is de houding met de armen naar achteren strekken, langs het hoofd.
Extra “schommelgevoel” ontstaat wanneer de armen gestrekt op de dijbenen worden gelegd.

Hoe lang te gebruiken per keer?

Het gebruik van de machine is een intense ervaring en heeft een sterke uitwerking. Pas daarom de tijd aan, zeker als uw lichaam bepaalde klachten heeft die pijnlijk kunnen zijn. Ukan dan altijd met 2 minuten extra per keer opbouwen.
Begin de eerste keren niet met volle 15 minuten! Het lichaam moet zich eerst aanpassen. Is het lichaam er vertrouwd mee, dan is er niets mis met een kwartier.
Tweemaal per dag, ‘s ochtends en ‘s avonds (maar niet kort na het eten), is een goed ritme. Sommige mensen verkiezen het te gebruiken voor het ontbijt en 's avonds voor het slapen gaan om de nachtrust te bevorderen en de natuurlijke genezing zijn gang te laten gaan.

Voor wie?

Bruikbaar voor iedereen vanaf de leeftijd van 4 jaar. Het ontbreekt de meeste mensen vaak aan tijd, zin of energie om aan beweging te doen. Rugpijn en hoofdpijn zijn vaak het gevolg van langdurig zittend werk. Chi-massage heft blokkades op en heeft een verzachtende invloed op hoofdpijn, rugklachten, nek- en rugpijn.

Voordelen: 

Minder tot zelfs geen rugklachten.
Meer zuurstof in het bloed.
Door beweging beter bloeddoorstroming en bloedcirculatie.
Een betere lymfecirculatie.
Het zorgt voor een aangename ontspanning en een heel unieke ervaring.
Verhoogt metabolisme. Vermindering van vet.
Beter slapen, minder vermoeidheid.
Balancering van chakra's en versterkte energiestroom.

Rug, nekwervels en ruggengraat

Veel van onze klanten bevestigen de chi vitalizer verlicht de pijn aan nekwervels, wervelkolom of ruggengraat. Door het heen en weer bewegen van de enkelhouder worden de voeten en benen heen en weer bewogen. Door deze beweging schud het van bekken tot de nek, de plaatsen waar de wervelkolom normaal de meeste druk heeft staan. Aan een optimale snelheid van 140 bewegingen per minuut gaat de ruggengraat en het hoofd gewiegd worden. Start de opbouw in het beweging wel langzaam op bij rugklachten. 

Door dit regelmatig wiegen van de weverlkollom met de chi machine gaat spierspanningen rondom de wervels of in de rug (spieren) verminderen, de tussenwervels ervaren minder druk, worden door de beweging rustig losgemaakt en komen terug goed te zitten. Drink veel water na de behandeling, om ook het vocht tussen de wervels op peil te houden. U zult voelen dat de vis zwembeweging die ontstaat door op de chi machine te liggen, de spieren zachtjes gaat losschudt en ontspanning teweeg brengt in de spieren. Lichte spierpijn is dan ook in principe geen beletsel voor gebruik van de chi massager apparaat. Pas op, wel voorzichtig bij ernstige rugpijn en klachten, bouw de snelheid langzaam op om het langzaam op te bouwen en los te maken. Er zijn vele klanten die na jaren verminderde rugpijn hebben, en vele zelfs rugpijn vrij zijn.

Tips om rugpijn snel te verminderen

Nee een Chi Machine en u zult met 15 minuten per dag klachten vrij worden zonder vele rugpijn oefeningen te moeten doen. De machine werkt voor u, ontspan en geniet. 

Wanneer niet een Chi Machine gebruiken?

  • Zwangerschap (de ontgifting en het schudden zijn niet ideaal voor de baby)
  • Zware ontstekingen
  • Epilepsie
  • In de herstelperiode na een operatie of botbreuk de Chi Machine niet gebruiken.
  • Ernstige hartklachten en acute of ernstige rugproblemen zijn contra-indicaties.
  • Na een heupoperatie wachten tot de heup weer mag bewegen.


Houdt rekening met oude blessures. Bij ernstige twijfel: niet doen. Bij lichte twijfel: tien seconden proberen en goed navoelen. Laat het lichaam zelf het antwoord geven. Heeft U medische vragen omtrent het gebruik van de Chi Vitalizer, raadpleeg uw arts.

Let op bij het gebruik

Gebruik wordt afgeraden binnen de 30 minuten na het eten of langer na een zware maaltijd.
Wanneer bepaalde pijnen optreden tijdens het gebruik, wordt aangeraden deze eerst beter te onderzoeken voor verder gebruik. (De Chi Machine maakt ons alerter voor blokkades door de zuurstoftoevoer en een betere doorbloeding.)
Tijdelijke hoofdpijn of vermoeidheid kunnen optreden. Dit is het gevolg van de gecumuleerde toxiciteit dat ontstaat in de weefsels van uw lichaam. De duizeligheid zal snel verdwenen zijn. Zijn deze symptomen te zwaar, begin dan met enkele minuten per dag en drink genoeg zuiver water.
Als u huiduitslag vertoont of pijn voelt rond de oude wonden is dit de ontsmettingsbehandeling door zuurstoftoevoer en de genezing van uw lichaam. Pas uw termijn wat lager aan tijdens u volgende sessie.

Voorzichtigheid is geboden bij het gebruik van een met snelheid regelbare chi machine, start zeker niet boven de 140 en bouw rustig op vanaf snelheid 80 op om het lichaam te laten wennen.

 

Gebruiksaanwijziging CY 106 A
Gebruiksaanwijziging CY 106 S

15 MINUTEN ONTSPANNEN SCHOMMELEN IS GELIJK AAN EEN GOEDE WANDELEN 

(Zie de computer lichaamsscans voor en na gebruik grafiek)

 

HOOFD: Ga plat liggen en plaats beide voeten op de Chi en de enkelbasis van het apparaat, het bloed zal soepel van de voeten naar het hoofd stromen. Op deze manier kan het zuurstof en bloed goed circuleren. Het lichaam zal de vermoeidheid, spanningen, bloedarmoede, duizeligheid en andere ziekten te herstellen.

WERVELKOLOM: Omdat de mens langer bezig is met zitten dan staan ​​of sporten, zal de houdingen van de wervelkolom vaak in onbalans zijn. Hiervoor zorgt het ervoor dat de wervelkolom kromt in plaats van de juiste rechte houdingen. Chronische ziekten zullen zich voordoen, zoals rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, beknelde zenuw enz. Door het Chi apparaat te gebruiken  zullen zenuwen vrij komen en het lichaamsgewicht onderdrukken, waardoor het beste resultaat van zuurstofcirculatie in de wervelkolom kan worden bereikt.

TAILLE: Met dit apparaat kan het de bloedvatverwijdering en de circulatie bevorderen, hoeveelheid zuurstof in het bloed verhogen, giftige afval uit het lichaam verwijderen, het metabolisme verhogen, de lichaamsvetten omzetten in thermische energie en behoud ook een een jeugdige huid.

MAAG: Tijdens het zwaaien van de wervelkolom kan het orgaan van het lichaam een ​​massage krijgen die in het spijsverteringsstelsel van het lichaam doordringt, waardoor het hart goed kan ademen en zuurstof wordt verkregen die een deel van de chronische ziekte kan veranderen. ook de spijsvertering zal beter verlopen.

VOETEN: plaats de voeten op de enkelbasis, zodat het lichaam zich kan ontspannen tijdens het zwaaien. Het Chi massage systeem van de ChiVitalizer zorgt voor een ​​goede doorbloeding hierdoor verdwijnen dikke vochtbenen, gevoelloosheid en kou in de benen, maar ook verminderd dit de vermoeidheid in de benen en voeten. Het algehele gestel zal verbeteren waardoor het leven meer kracht en kleur krijgt.