Wat is Chi eigenlijk?

De levens-energie die door uw hele lichaam meridianen stroomt


Chi is het centrale principe in de Traditionele Chinese geneeskunde en in de Oosterse wereldvisie. Men ziet het als de essentiële opwekkende kracht die aan alle dingen leven schenkt, en waarvan onze mentale, fysieke en spirituele gezondheid afhangt. De therapeutische werking van acupunctuur is gebaseerd op het sturen van de Chi stroom naar de plekken die het nodig hebben.
In Japan heet het "Ki", en ook hier wordt het gebruikt als een manier om de gezondheid op peil te houden. 

In de Indische yoga wordt ook met deze energie gewerkt, die daar Prana genoemd wordt. Tai Chi is, evenals yoga, een manier om de levensenergie te bundelen en te leiden. Deze beheersing is mogelijk omdat Chi, die we met onze adem opnemen, door bepaalde kanalen of meridianen in het lichaam stroomt.

 

Wat is Chi? De levens-energie die door uw meridianen stroomt.


Qi, Ki of Ch'i is een concept uit de Chinese cultuur, en kan vertaald worden als adem, levenskracht, levensenergie, vitale energie, spirituele energie die deel uitmaakt van alles wat bestaat.

Theorieën van de traditionele Chinese geneeskunde beweren, dat elk lichaamsdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen circuleert in kanalen, die meridianen heten. Symptomen van diverse ziekten worden vaak gezien als een verstoring van Qi door deze meridianen. De traditionele Chinese geneeskunst probeert deze verstoringen tegen te gaan door de stroom van Qi door het lichaam aan te passen, en maakt hierbij gebruik van diverse therapeutische technieken. Voorbeelden van dergelijke technieken zijn Qigong, Tai Chi, kruidengeneeskunde, diëten, en acupunctuur

Om energie op te wekken en een goed functionerende celstofwisseling te creëren is aanvoer van voldoende zuurstof van fundamentele betekenis. Zuurstof is de natuurlijke brandstof van het leven. Tekort aan zuurstof betekent tekort aan energie en is volgens actuele wetenschappelijke inzichten een essentiële factor bij versnelde celafbraak. Dit leidt tot vroegtijdige veroudering. Zuurstof is levenselixer en versterkt dan ook op natuurlijke wijze de levensenergie.

 

Chi Oxygen Exerciser


Het is Dr. Shizuo Inoue, voorzitter van "The Oxygen Association" in Japan, die de grondlegger is van de Chi Machine. Dit toestel is het briljante resultaat van bijna 40 jaar onderzoek.
Dr. Inoue verrichtte onderzoek naar het belang van zuurstof in het menselijk lichaam en zijn bevindingen schreef hij neer in het boek "Aerobic Respiration Exercice and Health". De belangrijkste karakteristiek van dit massage toestel is de zachte en ritmische beweging.
Dit toestel wordt door het Japanse Ministerie van Gezondheid en Welzijn erkent als therapeutisch toestel.
En ze raden dagelijks gebruik aan om een optimale gezondheid te onderhouden. Het wordt in vele Japanse ziekenhuizen therapeutisch gebruikt.

De Chi Machine is het jaar 2001 op de Nederlands/Belgische markt geïntroduceerd. Inmiddels zijn er enige honderden mensen in België en Nederland (in Azië en Amerika honderdduizenden) die dit toestel regelmatig gebruiken. Wij verkopen en importeren deze machines al sinds 2005.

 

Wij zijn blij dat vele klanten ons melden:

 • Rugklachten vrij te zijn
 • Betere doorbloeding hebben
 • Geen dikke vochtbenen meer hebben
 • Van Burn-out klachten afkomen
 • Soepel in gewrichten zijn geworden
 • Beweeglijker zijn geworden
 • Bij lange ziekbed toch kunnen bewegen
 • Afvallen en slanker blijven
 • Veel beter slapen
 • Stressvermindering hebben
 • De dagen fitter doorkomen
 • Verbeterde ademhaling hebben